Folytatásos krimi írása úgy, hogy a fejezetekben benne legyenek a következő mondatok:

1:

Az áldozat egy tízemeletes ház legfelső emeletéről esett ki

Esik a hó, szenteste van

Sok sajtófotós van a helyszínen, amit a rendőrség biztosít

2:

Amikor megláttam az áldozatot, hirtelen belémvillant, hogy hiszen én ismerem őt!

A telefonomra ekkor érkezett egy rejtélyes üzenet számomra ismeretlen számról, ami csak annyit tartalmazott, hogy: Pontban éjfélkor legyél otthon!

Ahogy sétáltam, a sarki boltos szokatlan lelkesedéssel fordult felém és átadott egy karácsonyi díszcsomagolásos dobozt, amit meglepve elfogadtam.

3:

Megéheztem, a hűtőgépben pakolgattam jobbról balra és balról jobbra a dolgokat, amikor megláttam egy papírzacskót, amit nem én tettem oda.

Harmadik napja minden este megjelenik az ablakomban egy cica, ma be is engedem

Ahogy kiléptem a lakásom ajtaján, megláttam egy fotót kint magamról, amit biztos hogy nem én tettem oda. Megfordítottam és a következő felirat állt rajta:

4:

A szemébe nézett és azután a falhoz állította

Miután a zseblámpát kiütötte a kezéből és a pisztolyt kicsavarta a másik kezéből, egy Chuck Norris-os körbepörgőrúgással repült az áldozata felé

Ezután megpihent és elfogyasztott 2dl jéghideg kólát

Egy repülőjegyet talált a postaládájában, ami a saját nevére szólt. Tenerife, csak oda.

KRIMIK:

  1. É:

Karácsony este Volt. Otthon ültem a kedvenc fotelomban a kandalló előtt. Szenteste volt és esett a hó. De itt benn meleg van és hallgatom a pattogó tűz hangját. Azt hittem ma nyugodt szép este elé nézek. Hiszen mindenki a karácsony szent estéjén nyugodtan készül hogy megegye a vacsorát. Én is készültem, hogy elmegyek a barátaimhoz, hogy együtt ünnepeljünk. Előtte kicsit leültem a nappaliban. Szétnéztem és kitártam az ablakot. Szeretem amikor hóeséskor a frissen esett hó kellemes illatot áraszt. Hiszen tiszta fehér kezdett lenni minden. Épp a ruhámat készítettem ki amikor a nyitott ablakon keresztül egy hangos csattanást hallottam. Jaj valaki nekiment az autóval valaminek fordult meg a fejemben. Nem néztem ki mert gondoltam rendezi a dolgot. Közben a lámpa világított és gondoltam mielőtt felöltözöm becsukom az ablakot és az ablakhoz léptem. Ekkor egy velőtrázó sikoltást hallottam. Na, mégis megsérült valaki? Akkor értesíteni kell a rendőrséget. Odaléptem az ablakhoz és kinéztem. Egy nő állt a járdán és még egyet sikított. Odanéztem és nem tudtam miért sikít. Jobban kinéztem és egy embert láttam fekszik a járdán és a nő felfelé néz. Akkor jöttem rá nem autó Volt. Itt más történt. A nő felfelé néz. Szemben egy tízemeletes épület állt. És az ablakokban sorban jelentek meg emberek. Akkor értettem meg. Az áldozat egy tízemeletes ház legfelső emeletéről esett ki. Valaki kihívta a rendőrséget mert megjelent egy rendőrautó. Most mit tegyek? El kellene indulnom mert várnak. De itt esemény történt. Ezt azért szerettem volna tudni most mi történik. Valamiért azt éreztem nem öngyilkosság történt. Szépen felöltözött volt az áldozat. Közben elkezdtem öltözni és arra lettem figyelmes egyre többen vannak az utcán. Nem volt hideg hiszen esett a hó. Mire felöltöztem láttam sok sajtófotós lett a helyszínen amit a rendőrség biztosított. Most indultam lefelé a lifttel az utcára. Tudtam itt vár az érdekesség.

2. Odaértem barátaimhoz. Akkor vettem észre kezemben van a karácsonyi csomagolási Doboz. Mi lehet benne?? Könnyű Volt. Gondoltam hazaérek ráérek megnézni. Jó étvággyal elfogyasztottuk a vacsorát, közben elmeséltem a történteket. Kérték, hogy utána is mindenről számoljak be. Kitaláltam egy csoportot krimit kedvelők csoportja. Azonnal létrehoztam a telefonomon. Hazamegyek feltétlen folytatom és naponta kétszer beszélgetünk mi történt. Új elfoglaltságom érdekelt. Így tudtam ezt nem kell beírni a naptaromba, mert nem felejtem el.  Ekkor eszembe jutott az üzenet. Éjfélkor legyél otthon. Azonnal felvettem a kabátomat, elbúcsúztam és a csomagokkal hazaindultam. Gyalog mentem. A friss hó ropogott a lábom alatt. Hazaérve azonnal leültem éppen éjfél Volt. Na nézzük mi van a csomagban amit a sarki fűszeres adott. Kibontottam kiváncsian. A doboz üres Volt. Ezért volt olyan könnyű. Nem találtam benne semmit. Azaz akkor vettem észre a sarokban lapult egy valami becsomagolva. Kibontottam és egy fillér Volt. Régi pénz. Ma sem ér semmit. Vagy igen?? El kell vinnem az érme boltba. Majd ott megmondják. Még nem tudtam a történthez mi köze lehet. Ebben a pillanatban megszólalt a telefonom. Ki hiv karácsony éjfélkor. Felvegyem, de ahogy elkezdett csengeni olyan hirtelen abba is maradt. Egy újabb üzenet érkezett a telefonomra. ” Egyenlőre maradj otthon” ennyi volt. Hmmmm…..maradok hiszen elfáradtam és lefekszem aludni. Mentem a galériára ott volt a dupla ágyam. Szeretek kényelmesen aludni. Lefürödtem és lefeküdtem. Reggel már világos volt mikor felébredtem. Abba maradt a hóesés. Csend volt az utcában. Kinéztem.az ablakon és látszott itt tegnap esemény Volt. A rendőrök lezárták azt az utca részt. Úgy látszik tovább nyomoznak. Aztán eszembe jutott honnan ismertem az áldozatot. Egyszer találkoztunk a boltban. Miről is beszélgettünk?? Azt kérdezte hogy írnék.egy történetet amit elmesél?? Van egy érdekes története de nem.akarja újságírónak elmondani de nekem mint írónak szívesen elmondaná. Beleegyeztem. Másnap közeli kávéházban találkoztunk és elkezdett mesélni egy történetet. Hátborzongató Volt. Kiderült egy eltitkolt kísérlet. Emberekkel kísérleteztek. Méghozzá rajtuk próbáltak ki gyógyszereket. Ezt tudta a gyógyszergyár is. Egészen különös gyógyszer volt. Aki bevette láthatatlanná vált. Illetve volt egy hibája a gyógyszernek mert csak egy órán át hatott. Itt tartott a mesélésben amikor meghalt. Eddig tudtam meg a történteket. Hittem is meg nem is. Most ezen gondolkodtam amikor csengettek. 

3.
Veszélyben vagyunk. Tudtam és ezért félve mentem a bejárati ajtóhoz. Ki jött hozzám. Nem vártam senkit. Kinéztem. Egy postás állt az ajtó előtt. Megkönnyebbülten kinyitottam az ajtót. Erre egy táviratot nyomott a kezembe. Itt írja alá , mondta. Aláírtam és vissza zártam az ajtót de most két zárat is bezártam. Jobb a békesség. Itt egy távirat. Csupa rejtély lett az életem. Ma már mindenki a messengeren ír nekem vagy egy emailt küld. Távirat, ráadásul tudja a címemet. Nézzük ki a feladó. Egy ismeretlen név. Smart Alfonz. Ez egy kitalált név. Ki lehet mögötte és mit írt. Távirat tartalma: Várj meg. Hamarosan jövök. Ne menj sehova. Várj meg!!!. Ez nem normális. Nem is ismerlek ráadásul dolgom van. Maradj te otthon. Nekem egy programom van. Hála istennek nincs karantén. Engem senki se tartson karanténban. Ma kedves barátommal találkozom. Meghívtak ebédre a szemben lévő étteremben. Szeretnék enni egy rántott borjúlábat. Kedvenc ínyencségem. Közben megbeszéljük hova megyünk nyaralni. Vele mindig élmény a nyaralás. Tudom most karácsony van de szeretem időben rendezni a dolgokat. Ráadásul ilyenkor kedvezményt is adnak. Újra csengettek. Népszerű lettem. Most rendőrök álltak az ajtóm előtt. Megnéztem igazolványokat és behívtam őket a nappaliba. Kérdéseket tettek fel: Honnan ismeri áldozatot? Ezt honnan tudják hogy ismerem? Egyszer találkoztunk a sarki étteremben. Elmesélt egy buta történetet. Valami gyógyszerről. De nem jutott a végére mert elsietett. Másnap találkoztunk volna de nem jött el. Komolytalan gondoltam. Mit mondott még?? Semmi többet. Egy fél órát találkoztunk egyetlen egyszer. Akkor is elegáns Volt. Meg is lepett, mert azt hittem szegény. Honnan telt neki ilyen drága ruhára?? Láttam a cipője is drága volt. Abban a házban drágák a lakások is. Tizediken lakott az volt a legdrágább emelet. Hiszen onnan szép a kilátás. Eddig jutottam a gondolataimban amikor a rendőr azt kérdezi mit tudok a gyilkosságról?? Semmit feleltem. Nem is tudtam hogy gyilkosság Volt. Én csak belecsöppentem, mint légy a levesbe. Ne humorizáljon szólt rám a rendőr. Ez az igazság. Semmit se tudok. Ezt is önöktől tudtam meg, hogy gyilkosság történt. Akkor válaszoljak arra hogyan kerültem oda olyan hamar. Kérem éppen indultam karácsonyi vacsorára, mint a legtöbb ember. Értem, mondta a rendőr. Akkor azt mondjam meg hogy amikor láttam ismerem miért nem szóltam. Nem akartam belekeveredni. Csak futólag ismertem nem voltunk barátok. Csak egyszer találkoztam vele. Ezért. Lényegtelennek tartottam. Akkor mondjam el részletesen mit mondott nekem. Ekkor már tudtam, nem lesz ebéd. Ezek itt feltartanak. Szóltam hagy küldjék egy üzenetet, ne várjanak. Megengedték. Elküldtem az smst és nyugodtan hátradőlve elkezdtem elmondani a képtelen történetét. A rendőrök mindent feljegyeztek. Ezután távoztak. Ekkor jöttem rá magamnak kell kinyomozni ki és miért ölte meg ezt a férfit. Éppen ideje hogy belevágjak a nyomozásba.

R:

Karácsonyi lidércnyomás

Szenteste volt és esett a hó. A ház lakói nyugodtak voltak, a többség a családtagjaival beszélgetett. Persze,hisz nem sejthették,hogy nemsokára baj lesz. Egyszer csak egy nagy puffanás hallatszott. Erre azért szinte mindenki felfigyelt. Az emberek idegesek lettek és találgatták,mi történhetett. Néhányan, ahogy kíváncsian kikukucskáltak az ablakon észrevették, hogy egy férfi van kiterülve egy bokron. Szerencsére valakinek eszébe jutott értesíteni a rendőrséget. Nemsokára meg is érkeztek.Nyomukban az újságírókkal,akik megneszelték,hogy valami történt és természetesen mindenki a magáénak akarta a sztorit. Emiatt sok sajtófotós van a helyszínen,amit a rendőrség biztosít. A helyszínelés során mindenesetre annyi kiderült,hogy az áldozat egy tízemeletes ház legfelső emeletétől esett ki. A lakók nagyon meg voltak rémülve, jóformán ki sem mertek mozdulni a lakásaikból.

2.

Felriadtam az álmomból,mivel fura hangokra lettem figyelmes,ami elég szokatlan ebben a házban.Szóval kiváncsi lettem, mi történt.Ki is faggattam az egyik embert a folyosón, ezután az utcára siettem.Többen is nyüzsögtek ott, pusmogtak ezt-azt.

Közelebb érve azért sokkolt a látvány.Egy pasas volt fura testhelyzetben egy bokron.Ahogy jobban szemügyre vettem feltűnt hogy olyan ismerős.De hiszen tisztára úgy néz ki, mint a Bence.Ő volt az egyik exem.A felismeréstől kis híján felsikoltottam.Megkérdeztem a hozzám legközelebb álló rendőrt 

mondja el, mi történt vele.Azt válaszolta, épp várják a mentőket  mert olyan szerencsésen esett, hogy csupán a lábát törte.Tán csak nem ismeri?- kérdezte a pasi.Á dehogy válaszoltam.Jaj a franc se akar ebbe belekeveredni gondoltam.Csak érdekelnek az emberek-mondtam még neki.Aztán eljöttem.

Fura érzések kavarogtak bennem.Hogy került ide vajon és miként zuhanhatott le.

Gondoltam sétálok egy kicsit és kiszellőztetem a kissé kába fejem.

Nem sokkal később a telefonomra érkezett egy rejtélyes üzenet,számomra ismeretlen számról, ami csak csak annyit tartalmazott hogy: Pontban éjfélkor legyél otthon.

Ez egyre különösebb- gondoltam.

Néztem az órám már 23 múlt, szóval hazaindultam.Érdekelt, ki lehet a titokzatos üzenet küldője.Elvégre keveseknek adtam meg a számom.Éjfélkor váratlanul megcsörrent a telefonom.Halló -mondtam.Te vagy a Lili?- kérdezte tőlem egy zaklatott férfi hang.Tudtommal igen-válaszoltam. A Bence bátyja vagyok és tudom, hogy miattad ment dolgozni pont abba a házba, hogy esetleg össze találkozhasson veled.

Na ez egy baromság-kiáltottam fel.

Szóval jó lesz ha vigyázol, mert ennek balesetnek te vagy a fő oka-fenyegetőzött.

Menj a pics*ba te s*ggfej-válaszoltam.Ki is nyomtam a telefont.Ezt nem hiszem el komolyan,hogy fenyeget egy barom!Szóval ezek szerint baleset történt. Ez a f*sz nyilván sokkal többet tud mint én.De azt kétlem, hogy miattam jött ide a Bence.

Eléggé felzaklattak az események.Órákig nem is tudtam aludni.Nem is mondta soha hogy van testvére.Biztos nem véletlenül.

Többször is próbálkozott még a hívással, de nem voltam hajlandó vele beszélni.Nagyon nyugtalan éjszakám volt.Másnap újra arra vágytam hogy kiszellőztessem a fejem.Ahogy sétáltam a sarki boltos szokatlan lelkesedéssel fordult felém és átadott egy karácsonyi diszcsomagolásos dobozt amit meglepve elfogadtam.Hazavittem a csomagot.Mondhatom, igen kellemetlen meglepetés fogadott,mikor kibontottam.

A dobozban egy üzenetet találtam a következő szöveggel.”Megint én vagyok mivel nem hagytad, hogy elmondhassam mit is akarok.Szóval le kellett fizetnem a borjúképű boltost, hogy adja át neked ezt a csomagot.Tudod elég könnyedén érhet valakit baleset.Elég ha például rossz helyre lép és könnyen lehet hogy eltöri a lábát”.Az üzenet mellett találtam egy levágott kecskelábat is.

Ki vagyok akadva!Mit tegyek,menjek a rendőrségre?!Á, nem hiszem hogy komolyan kéne venni, inkább kihagyom.Évek óta utálom a karácsonyt.

A:

1.

– Az áldozat egy tízemeletes ház legfelső emeletéről esett ki
Bonnie és Clayd elhatároza hogy a következő gyilkosságsorozatát olyan szisztéma szerint rendezi h az 1. nap kilöknek 1 embert az 1. emeletről, a 2.nap a 2. emeletről stb. A CIA 9 nap alatt jött rá a szisztémára és rendőrei a ház tetején állnak lesben de nem tudták megakadályozni a tragédiát, hiszen a 10.napon ………………….
– Esik a hó, szenteste van
K. Attila unokája arra kéri Ati papát h tanítsa meg neki az évszakokat úgy h mondjon 1 az évszakra jellemző időjárási jelenséget és 1 ünnepet. Drága unokám figyelj jól: Nyár: szikrázó napsütés, Államalapítás ünnepe, Ősz: sokat esik az eső, halottak napja. ……..
– Sok sajtófotós van a helyszínen, amit a rendőrség biztosít
Súlyos baleset történt a Chams Elisén a Diadalív közelében. Annyi a halálos áldozat, h maga Mitterand államfő is személyesen a helyszínre sietett…………..

2.

– Amikor megláttam az áldozatot, hirtelen belémvillant, hogy hiszen én ismerem őt! 2vel fölöttem járt a gimiben, most meg itt fexik vérbefagyva

– A telefonomra ekkor érkezett egy rejtélyes üzenet számomra ismeretlen számról, ami csak annyit tartalmazott, hogy: Pontban éjfélkor legyél otthon! Micsoda? Ismeretlen számról aszongya „ Pontban éjfélkor legyek itthon Jelige Fantomas.” Jézus! 10 perc műlva

– Ahogy sétáltam, a sarki boltos szokatlan lelkesedéssel fordult felém és átadott egy karácsonyi díszcsomagolásos dobozt, amit meglepve elfogadtam. Hazaérve a fiúk az ajtóban álltak Gyerekek ezt a csomagot a Mikulás nektek küldte a sarki fűszeresen keresztül