1. Bemelegítésnek találtam egy kvízt magyar irodalom és világirodalom témában, a kérdés hogy hány regényt ismertek fel első mondat illetve utolsó mondat alapján. Hajrá! Pontszámok jöhetnek emailben. (materiaklubhaz113@gmail.com)
  https://divany.hu/offline/2018/11/28/regeny-elso-modat-kviz/?utm_source=cikklink
  https://divany.hu/offline/2019/12/01/magyar-regenyek-utolso-mondata-kviz/
 2. Az életedből születik egy regény. Mi lenne az első és mi lenne az utolsó mondat? Ha van kedved pár fejezetcím is jöhet, most épp melyikben jársz?
  Első mondatos inspirációnak ha van kedved olvasd el ezt a Magyar Narancsban megjelent cikket: https://magyarnarancs.hu/konyv/irodalmi_szoszedet_-_az_elso_mondat-70519
  Kiderül belőle, hogy melyik szerzőnek sikerült a következőképp indítania egyik művét: “Longtemps, je me suis couché de bonne heure.” Vagyis “Sokáig korán feküdtem le”.
 3. Emlékeztek a közös kriminkre még a vesztegzár idején? Arra gondoltam, hogy alkossunk egy új műfajban, ami -dobpergés- a sci- fi lesz. Tudom, hogy nem mindenki kedveli ezt a műfajt, de annál nagyobb kihívás az írásgyakorlat.
  Az évszám 2080. Október közepe, vége. Az irodalom csoport résztvevői még mindannyian élnek és virulnak, köszönhetően egy új szernek, amit minden szülinapkor kapszula formában kell bevenni és blokkolja az öregedést, ha az embernek éppen nincs kedve hozzá. Mondatok, amiket bele kell szőni a sztoriba:
  – 2020-ban azért nem gondoltam volna, hogy a jövőben 5 másodperc alatt tudok beérni a munkahelyemre és közben a pékséget is be tudom iktatni
  – ha nem létezne ez a lábmasszírozó parketta, biztos, hogy én találnám fel
  – már nem is emlékszem milyen íze volt a csirkehúsnak, szóval nem is tud hiányozni

  Az összes többi mondat a ti hangulatotokon és kreativitásotokon múlik. Hogy s mint vagytok 2080-ban? Van még foci, rendeznek filmeket, kihozzák a rendelt kajákat a futárok? Háziállatok vannak? A klubház megmaradt? Túlnépesedett a Föld vagy már nem is ott élünk?
  Remélem lesz kedvetek beszállni a játékba! : )

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s